Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
вул. Коритнянська, 4
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
вул. Коритнянська, 4
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Кафедрою технології і організації ресторанного господарства Ужгородського торговельно-економічного інституту 17.05.2019 р. у рамках професійного свята науковців «День науки», проведено науковий студентський семінар за результатами наукових досліджень студентів спеціальності 181 «Харчові технології» на тему: «Наукові та прикладні аспекти дослідження технології продукції ресторанного господарства та шляхи підвищення біологічної цінності».
Мета семінару: обговорення та узагальнення наукових досліджень студентів спеціальності «Харчові технології» сучасних тенденцій розвитку закладів ресторанного господарства, а також удосконалення рецептур кондитерських виробів з застосуванням: інноваційних технологій ,нетрадиційної сировини.
Студенти представляли та обмінювались досвідом власних досліджень у сфері науково-технічних досягнень ресторанного господарства, інноваційних технології кондитерського виробництва.
З доповідями виступили:
1. Удосконалення рецептур напоїв національної української кухні до сучасних вимог ресторанного бізнесу. (гр. Б- ХТ 16д Воробець І.В., керівник - професор Нетребський О.А.)
2. Шляхи удосконалення технологій м’ясних страв із застосуванням інноваційних технологій. (гр. Б- ХТ 17д Семйон Божена, керівник - доцент Сабадош Г. О.)
3. Сучасна інтерпретація страв української кухні в сучасному закладі ресторанного господарства шляхи її популяризації. (гр. Б- ХТ 16 д Опріш Є.Я., керівник - доцент Шпирко Г. М.)
4. Харчова і біологічна цінність нетрадиційної рослинної сировини Закарпаття та перспективи її використання в кондитерському виробництві. (гр. Б- ХТ 17д Зейкан Е.П, керівник - доцент Сабадош Г. О.).
5. Новітні технологічні тенденції приготування бісквітних виробів на основі пектиновмісної сировини.(гр. Б- ХТ 17д Самолевич Н.О., керівник - доцент Сабадош Г. О.).
6.Новітні тенденції в технології приготування кондитерських виробів з шоколаду. (гр. Б- ХТ 16д Уфімцев Т.І., керівник - професор Нетребський О.А.)
Представлені виступи відзначились якісною підготовкою студентів та презентували відмінні знання учасників у представленій галузі. Презентації викликали зацікавленість в учасників семінару.
Найкращі доповіді представили студенти 2 курсу спеціальності «Харчові технології» Самолевич Надія та Зейкан Еріка, студент 3 курсу спеціальності «Харчові технології» Уфімцев Тарас.
У обговоренні публічних презентацій та результатів науково-дослідної роботи студентів прийняли участь викладачі кафедри: проф. Нетребський О.А., доц. Сабадош Г.О., доц. Шпирко Г.М., доц. Бандурин Ю.А., з заключним словом виступила директор кондитерської компанії «ASA Sweets» Штибель І.М, яка запросила студентів на стажування в компанію.