Вступ-2024

До уваги вступників! 

До 11 квітня триває реєстрація на НМТ.

Детальніше »

 

gov hotl ua

 

Донорство - теж благодійність

donor Cтуденти УТЕІ КНТЕУ прийняли участь в благодійній акції ''Подаруй краплину життя'' Про враження та пережиті емоції, розповідає студентка 3- го курсу Дем"яник Марія: 

" За останні кілька місяців мене часто відвідувала думка про те, щоб здати кров на донорство. Бачила фотографії товариша, як він це робив. Але якось страшно ставало і я ні як не вирішувалася. А тут раптом благодійна акція "Подаруйте Краплинки життя", і я нарешті зважилася. Поговорила з однокурсницею, вона погодилася піти зі мною, ми домовилися про день.

Начебто все заплановане, але не тут то було. За день до призначеного дня я дзвоню однокурсниці, а вона відмовляється зі мною іти, каже, що їй страшно. Я у відчаї дзвоню другу, він каже, що хворіє і не зможе піти. І у подруги теж не виходить. Я вирішила поговорити з мамою і вона погодилася. Отже, на наступний день о 9.00 я з мамою була в центрі переливання крові, за адресою вул. Л. Толстого, 15. З чого я почала, це з заповнення анкети, і з реєстрації. Після я відправилася в перший кабінет, де мені зробили аналіз крові на всякі хвороби і визначили групу крові (0 (І) Rh (+)). Правда в цей кабінет я зайшла не відразу, там була черга. Я розговорилася з хлопцем та чоловіком, як виявилося вони здавали кров для сусіда. Ми жартували, піднімали один одному настрій, щоб страшно не було. У другому кабінеті мені поміряли тиск, розпитали про хвороби, якими я хворіла і не хворіла, там же мені дали талончик в буфет, щоб я випила чай з булочкою. Я вирушила в буфет. І ось власне третій основний кабінет. Там я одягла халат, бахіли і в кабінет. Я сіла в крісло, мені зав'язали джгут вище ліктя, обробили руку і голку спиртом. І ось воно сталося, найстрашніший момент пережитий. І зовсім це не боляче! Як комарик вкусив. Лікар і медсестра були дуже дбайливі і уважні до мене, кожну хвилину запитували про моє самопочуття. Раптом у мене почала крутитися голова, процедуру відразу ж припинили, всього вийшло 250 мл моєї крові. Я лягла, мені дали нашатир і все пройшло. Не лякайтеся, це все нормально, я ж перший раз здавала кров. Я ще трохи посиділа, випила чаю. Після всього цього мені дали довідку про те, що я здала кров. Я була звільнена від занять в цей день і в будь-який інший на мій розсуд день. От і все, це зовсім не страшно! І я вже задумалася про наступні разі, коли я змогла б це зробити."

                   Дем"яник Марія

У Вас недостатньо прав для коментування