Програми міжнародного культурного обміну

work travel В понеділок, 20 жовтня наші студенти були присутні на презентаціі програм міжнародного культурного обміну, яку проводила для них керівник ужгородськоі агенціі "За межі UA" Олеся Тимчак.
Студенти дізнались більше про літню студентську програму Work&Travel USA, якa є оптимальною для участі для студентів 1,2,3 курсів. Програма перебігає під контролем Департаменту США. За цією програмою українські хлопці та дівчата можуть провести максимально 4 місяці в США ( травень, червень, липень, серпень), працюючи на певній некваліфікованій позиціі в сфері туристичноі індустріі чи обслуговування. До прикладу, це можуть бути позиції офіціантів, касирів, продавців, рятувальників на басейнах, хаускіперів тощо. Студенти працюють  орієнтовно 35-45 годин на тиждень, маючи погодинну зарплату 7,5- 9 доларів.

Можливості заробітку залежать від зайнятоі робочоі позиції, рівня знання англійськоі мови, налаштованості студента заробити більше тощо. Дана програма побудована таким чином, щоб студент зміг собі повернути кошти затрачені на оформлення на  програму, переліт, проживання, харчування тощо. Студенти ще привозять багато техніки,  модного якісного одягу та певну кількість  готівки. А поокремі з них взагалі привозять із США цілий статок, на який комусь із учасників в Україні вдалося відкрити власну справу, купити авто тощо:)
Вимоги до учасників програми: 

  1. статус студента денної форми навчання (бажано 1,2,3 курси)
  2. середній рівень англійської мови, або ж принаймні базовий за умов ранньої реєстрації 
  3. вік від 18- 23 років

          Реєстрація на програму триває з вересня по лютий місяці напередодні запланованого для участі в програмі літа. Оформлення на програму- це кропіткий ланцюг, в основу якого лягає конкретна робоча пропозиція Job Offer для студента. З допомогою агенції  та підтримуючої американської організації готується пакет документів, щоб студенти могли на конкретний призначений день у період з лютого по квітень  пройти візову співбесіду  в Посольстві США в Києві. Візу за цією програмою дають в абсолютній більшості випадків. Минулого року відсоток так би мовити “візового успіху” клієнтів ужгородського офісу "За межі UA" склав 95.

Студенти з не високим рівнем англійської мови мають можливість додатково пройти спеціалізовані інтенсивні курси англійської мови в офісі агенції, що допоможе їм краще підготуватись до візової співбесіди та перебування в США.

Решту програм, про які йшла мова, є молодіжними, тобто мають вищий віковий ценз та не вимагають статусу студента від учасника. 

Молодіжна програма Au Pair - культурно-мовна програма по догляду за дітьми в сім’ях Європи чи США. Назва "Au Pair" є запозиченою із французької мови і перекладається як “НА РІВНИХ”, що вельми добре показує на статус учасника програми при перебуванні у приймаючій родині. У  обов`язки учасника буде входити догляд за дітьми, виконання неважкої роботи по дому. Родина забезпечить Вас окремою кімнатою, харчуванням, кишеньковими грішми, оплачуваною відпусткою, вихідними. В більшості приймаючих країн – безкоштовне страхування учасників. Також програма надає можливість відвідувати мовні курси, в деяких країнах і приймаючих родинах навіть безкоштовно, та приймати участь у культурних заходах. 

 Тривалість програми- від 12 місяців

Загальні вимоги до кандидатів по програмі Au-pair: 

  1. вік від 18 до 30 років 
  2. володіння достатнім рівнем англійської, чи німецької, чи французької мови для спілкування з дітьми та їх батьками 
  3. наявність досвіду роботи з дітьми ( наприклад, досвід догляду за дітьми родичів, друзів, знайомих, а також робота вожатим, тренером, вчителем тощо)
  4. комунікабельність, порядність та добросовісність 
  5. більшість країн ставить вимогу, щоб кандидат не був у шлюбі та не мав дітей 
  6. відсутність шкідливих звичок
  7. готовність виконувати нескладну повсякденну роботу по дому — наводити порядок у дитячій кімнаті, прасувати та прати дитячу білизну, готувати прості страви для себе та дітей тощо ( загалом кількість робочих годин в тиждень в приймаючій родині, до прикладу в європейських країнах, складає 30)

 До додаткових переваг програми можна віднести низьку вартість оформлення, добру багаторічну “обкатаність” програми.

 Робота на круїзних лайнерах- це наступна програма, що була озвучена на цій зустрічі. Це чудова можливість для молодих людей попрацювати та побачити майже півсвіту за одну подорож! Круїзні лайнери- це такі собі “плавучі міста” з повністю поставленою окремою інфраструктурою, на яких комфортно та безпечно відпочивають клієнти круїзної компанії. Учасники наступні робочі позиції : офіціант та помічник офіціанта, кухар та помічник кухара, хаускіпер і т.і.

Орієнтовна тривалість одного контракту — 6 місяців.
Основні вимоги до учасників програми:
• вік від 21 до 31 року
• принаймні середній рівень англійської мови ( знання додаткової іноземної мови вітається)

Основні переваги програми:
• повний пансіон ( безкоштовні харчування, проживання, страхування, спортзал і т.і.)
• роботодавець несе витрати по Вашому транспортуванню до місця посадки на лайнер
• легкість в отриманні візи
• доступна вартість оформлення
• коротка тривалість спеціального навчання перед програмою ( 2 тижні)
• можливість побачити багато країн та цікавих місць за один контракт
• можливість заробити гроші ( високе робоче навантаження)

        Більше інформації по програмах можна взяти з перегляду запису телепередачі “Ранок на Тисі” за наступним посиланням : https://www.youtube.com/watch?v=ekmKwnINS_8#t=17

 

 

 

 

 

У Вас недостатньо прав для коментування