Викладачі УТЕІ КНТЕУ відвідали НПП «Синевир»

У неділю, 3 листопада 2013 року викладачі Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ відвідали Національний природний пар «Синевир», що розташований майже за 200 км від м.Ужгорода в Міжгірському районі Закарпатської області.

Делегацію приймав перший заступник директора НПП «Синевир» Мирон Михайлович Цюбик, який познайомив учасників з діяльністю Національного природного парку.

У візит-центрі НПП «Синевир» зібралися учасники легендарного сплаву по річці Тиса у 2003 році. 10 років тому втілилася у життя геніальна і смілива затія дев’ятьох сміливців які повторили шлях своїх предків і пропливли по річці Тиса на справжніх бокорах, виготовлених у Синевиру.

Тижневу наукову експедицію «Тиса 2003» здійснила група захисників природи під керівництвом Мирона Цюбика – першого заступника директора НПП «Синевир», який тоді очолював Державне управління екології та природних ресурсів у Закарпатській області. У спортивно-туристичному плані учасники експедиції повторили давній маршрут лісосплаву, якому тоді минуло півстоліття – вони майже тиждень проплили на плотах від села Луг (Рахівщина) до м.Сигет (Угорщина). Своєю неординарною акцією активісти сколихнули медіа-простір України та близького закордоння і привернули увагу до проблем річки Тиса. Присутні подивилися фільм про сплав та згадали подробиці експедиції-сплаву.

 

В рамках зустрічі було підписано угоду про співпрацю між Національним природним парком «Синевир» та Київським національним торговельно-економічним університетом КНТЕУ. Договір передбачає партнерство та співробітництво між сторонами у напрямку підготовки та проведення практики студентів Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ на базі НПП «Синевир».

Перший заступник голови Громадської ради при Закарпатській обласній державній адміністрації Михайло Греньо нагородив грамотами директора НПП «Синевир» Миколу Дербака та першого заступника директора Мирона Цюбика за особистий внесок щодо реалізації програми відновлення екологічного стану навколишнього середовища та екологічної безпеки Карпат. Михайло Греньо подарував картину із зображенням бокорашів на плоті – учасників відомого сплаву.

Учасники виїзного засідання природолюбів також відвідали Музей лісосплаву, Лінію Арпада, Реабілітаційний центр бурих ведмедів, озеро Синевир.

Більше фото...