День української писемності та мови

1

27 жовтня усе світове українство відзначало День української писемності та мови – нашої рідної, унікальної, квітучої, незалежної, переможної, мови вільних, сміливих та незламних.

Традиційно до цього свята в Ужгородському торговельно-економічному інституті відбулися заходи, серед яких – Всеукраїнський радіодиктант національної єдності–2023. Головна мета проєкту – не перевірка грамотності, а єднання довкола української мови – найціннішого надбання та основи духовного багатства народу. До написання радіодиктанту долучилися керівництво інституту, викладачі та студенти. Авторкою радіодиктанту2023 стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Назва тексту – «Дороги України».

 

2

 

3

Також, у рамка святкування Дня української писемності та мови, в інституті стартував перший етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Конкурс покликаний сприяти утвердженню державного статусу української мови, піднесенню її престижу серед молоді та вихованню поваги до культури і традицій українського народу. Участь у конкурсі взяли усі бажаючі студенти Ужгородського торговельно-економічного інституту.  

4