Міжнародна науково-практична конференція присвячена темі "Безпека харчової продукції, HACCP, євроінтеграція"

29 червня 2023р. в рамках Гастро саміту "Словацька перлина 2023" відбулась Міжнародна  науково-практична конференція присвячена темі "Безпека харчової продукції, HACCP, євроінтеграція" ідеєю заходів  було поєднання теоретичного й практичного досвіду і навичок молодих кухарів-юніорів, викладачів та професіоналів-кухарів. Саміт був організований Академією професійного навчання "Меркур" в співпраці з ВУЗами України, Словаччини та Грузії. Офіційними гостями заходу стали: п. Марек Шафін, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні, п. Едуард Бураш, радник Прем`єр-міністра з  питань транскордонного співробітництва, а також представники професорського -викладацького складу з Державного торговельно-економічного університету (Київ), Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ (Ужгород), Університету Нобеля (Дніпро), Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ (Чернівці), Кутаїського державного університету імені А. Церетелі (м. Кутаїсі, Грузія), Технічного університету (м. Кошіце, Словаччина). В роботі конференції були обговорені актуальні теми, щодо можливостей використання дикорослих рослин Карпат в харчуванні людини (проф. П. Гаврилко), використання досвіду Словаччини в застосуванні системи HACCP в діяльності ресторанного бізнесу (проф. П. Турек) та ін. Для студентів цікавим був процес декантування вина Каберне Совіньйон (17років витримки) із винотеки Академії, що презентував викладач інституту  С. Талапа, а також ідеї спільного приготування укркаїнсько-словацьких страв шеф-кухарями із Словацького союзу кухарів та кондитерів і студентів кухарів-юніорів.

 

Всі учасники отримали гарні враження та цікавий професійний досвід, підтримку та промоушен від словацького медіа,  а також іменні сертифікати від організаторів заходу.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9