Всесвітній тиждень грошей

30 березня 2023р. на кафедрі фінансів УТЕІ ДТЕУ пройшов круглий стіл на тему «Плануйте свої гроші, плекайте своє майбутнє» у рамках відзначення Всесвітнього тижня грошей (англ. Global Money Week 2023).

Всесвітній тиждень грошей (Global Money Week) щороку проводиться у третій тиждень березня та спрямований на підвищення рівня фінансової грамотності та підтримку розвитку фінансової освіти по всьому світу.

Цей тиждень виник як ініціатива Міжнародної асоціації фінансових планувань (Financial Planning Standards Board), що включає в себе представників з більш ніж 26 країн світу.

Мета тижня полягає в тому, щоб надати людям різних вікових категорій і соціальних груп знання та інструменти для кращого розуміння фінансових питань. Метою даного заходу було підтримати студентство у розвитку фінансової грамотності та навичок управління фінансами.

Завідувач кафедри фінансів, д.е.н. професор Радміла ПІДЛИПНА  підкреслила важливість знань молоді щодо фінансів з метою розбудови впевненого фінансового майбутнього.

Викладачі та студенти кафедри фінансів підготували доповіді та презентації:

1. Історія світових валют: які валюти були популярними в різні епохи та які впливали на світову економіку (к.е.н., доцент Валерія СМОЧКО)

2. Країни з найбільш стабільними валютами: які країни мають найбільш стабільні валюти та чому? (к.е.н., доцент Катерина ІНДУС)

3. Інфляція як наслідок війни (студент ІІІ курсу спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування Максим КАН)

4. Світові резервні валюти: які валюти є найпопулярнішими для зберігання резервів у країнах світу (студент ІІІ курсу спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування Іван ДОВГІНКА)

5. Інвестиції під час війни: як змінилися та у що вкладатися? (студентка ІІ курсу спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування Альона БОНДРА)

Учасники круглого столу в дискусіях з’ясували думки, прагнення, почуття людини, пов’язані з рішеннями щодо розподілу свого доходу на витрати і заощадження, а також способи використання останніх на збільшення своїх економічних можливостей та підвищення добробуту.

 

1

 

2

 

3

 

4