Свято кулінарії в Ужгородському торговельно-економічному інституті ДТЕУ

25 листопада 2022 року на базі Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбувся  конкурс кулінарної майстерності «АВТЕНТИЧНА СТРАВА МОЄЇ РОДИНИ», організований кафедрою «Технології і організації ресторанного господарства» на чолі з  к.т.н., доцентом Сабадош Ганною Олександрівною.

 

Метою конкурсу було представити стародавню регіональну кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини країни, відобразити регіональне та національне різноманіття кулінарних традицій. Учасники повинні були продемонструвати  свою здатність працювати над створенням та презентацією страв, приготовлених за давніми рецептами нашого регіону. Закарпатська кухня — втілення з сонця, лісового духмяного гірського повітря. Унікальність і різноманітність закарпатських страв формувалось протягом багатьох століть і вібрало в себе традиції і самобутність кухонь багатьох народів Австро – Угорщини, Чехословаччини, Румунії. Стародавні унікальні рецепти  закарпатської кухні здатні здивувати навіть вимогливого гурмана.

 

На урочистому відкритті конкурсу виступив директор УТЕІ ДТЕУ, голова Закарпатського осередку «Закарпатська гільдія кулінарів» - Петро Петрович Гаврилко, який привітав учасників і гостей конкурсу, побажав їм успіхів, нових кулінарних досягнень і творчого натхнення.

 

У кулінарних змаганнях взяли участь 9 учасників, студенти спеціальності «Харчові технології» УТЕІ ДТЕУ, ВСП «Свалявський технічний фаховий коледж НУХТ», УТЕК ДТЕУ.

 

За рішенням журі  конкурсу визначено кращих кулінарів юніорів Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ. Переможцями  конкурсу стали:

І місце:

Герц Олександра, студентка 2 курсу  спеціальності «Харчові технології», спеціалізації  «Ресторанні технології»

ІІІ місце:

Кочіш Меланія,  студентка 2 курсу спеціальності «Харчові технології», спеціалізації  «Ресторанні технології».

 

Журі висловило  щиру вдячність учасникам відбіркового конкурсу за наполегливу і старанну працю, працівникам кафедри технології і організації ресторанного господарства за якісну підготовку учасників та усім, хто сприяв успішному проведенню заходу. Так тримати! До нових перемог!

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8