Вступ-2024

До уваги вступників! 

До 11 квітня триває реєстрація на НМТ.

Детальніше »

 

gov hotl ua

 

Відбувся ХV Всеукраїнський круглий стіл «Якість підготовки менеджерів: принципи, технології, перспективи»

У межах реалізації програми стратегічного партнерства та розвитку співпраці закладів освіти з бізнесом 18 травня 2022 року завідувач кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, д.е.н., професор Людмила ЗАВІДНА взяла участь в ХV Всеукраїнському круглому столі «Якість підготовки менеджерів: принципи, технології, перспективи» на кафедрі менеджменту ДТЕУ у форматі Zoоm-конференції.

 

Учасників круглого столу привітали ректор ДТЕУ Анатолій Мазаракі, який наголосив на важливості та актуальності проблеми якості підготовки менеджерів, зважаючи на сучасні виклики воєнного часу, та модератори події – завідувач кафедри менеджменту Сергій Бай та професор кафедри менеджменту Галина П’ятницька.

 

У роботі круглого столу взяли участь представники різних установ (українських компаній – ТОВ Епіцентр-К, АТ «Укргазвидобування», ТОВ «Бюро Вайн», ТОВ «Декатлон Україна», ТОВ «Торговий Дім «Ріва-Сервіс», Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України) та навчальних закладів як України: Київської області та м. Києва, Закарпатської, Одеської, Полтавської, Харківської, Черкаської, Чернівецької областей, так і дружніх для нас країн ЄС (Наталія Ракша (канд. екон. наук, ад’юнкт-професор Key West University (США).

 

Спікер круглого столу Олег Луцюк (директор з корпоративних продажів групи компаній «Vidi») у своєму виступі підкреслив особливості прийняття стратегічних управлінських рішень в торговельній компанії під час війни, наголосив на особливій ролі гнучкості сучасного менеджера. Project Manager ІТ-компанії ELEKS Богдан Івахів презентував власні погляди на моделювання посади менеджера проєкту в сучасному бізнесі, на проблемах його навчання в умовах війни, визначив 6 головних кроків, що були застосовані компанією для збереження колективу та методи перебудови її роботи, зважаючи на нові виклики. Олександр Андреєв (менеджера з ІТ інфраструктури, Acino AG (Швейцарія) та American University Kyiv (Україна), який на прикладі фармацевтичної та ІТ-компанії продемонстрував, як саме галузева специфіка може накладати особливості їх виживання у воєнний час. Презентація студенток 2-го курсу ФМТП ДТЕУ Катерини Лугової та Олександри Рули занурила учасників круглого столу у перспективи мирного життя, коли Україна почне відбудовуватися та виникне потреба у підвищення якості життя кожного працівника, у турботі кожного менеджера про людей, запровадженні гнучкого графіку роботи, запобіганні емоційного вигорання.

 

Наприкінці роботи учасники круглого столу надали рекомендації:

– переглянути навчальні програми для підготовки сучасних менеджерів в закладах освіти, навчити їх гнучко та оперативно реагувати на нові ринкові виклики та загрози.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8