Участь кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу у ХIV Всеукраїнському круглому столі «Якість підготовки менеджерів: принципи, технології, перспективи»

10 червня 2021 року у КНТЕУ відбувся ХIV Всеукраїнський круглий стіл «Якість підготовки менеджерів: принципи, технології, перспективи».

У роботі круглого столу взяли участь завідувач кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, д-р екон. наук, професор Завідна Людмила Дмитрівна та начальник навчально-методичного відділу Тороній Лариса Іванівна.

З вітальним словом до гостей та учасників круглого столу звернулась Наталія Притульська, перший проректор з науково-педагогічної роботи КНТЕУ, д-р тех. наук, професор. Спікери круглого столу: Володимир Кличановський, директор ТОВ «Інжинірингова Компанія «Нова Лайт» презентував свої погляди на моделювання посади менеджера проекту в сучасному бізнесі та поділився баченням керівників компаній щодо практичної підготовки менеджерів в українських університетах; Марина Джулай, операційний директор компанії UGEN (Ukrainian Generation), розкрила і презентувала особливості формування бренду роботодавця в умовах дистанційної роботи і акцентувала увагу на важливості використання різних каналів зв’язку та діджитал платформ, а також необхідності розвитку цифрових компетенцій при підготовці менеджерів; професор кафедри менеджменту КНТЕУ, д-р екон. наук Валентина Жуковська, презентувала результати спільних досліджень з Наталією Ракшою та Галиною П’ятницькою з питань трансформації ролі сучасного HR-менеджера, окресливши сьогоднішні реалії вимог до менеджерів різних компаній та визначивши стратегічні перспективи зміни вимог до менеджерів на ринку праці.

У роботі круглого столу також брали участь представники багатьох організацій, установ та навчальних закладів, зокрема: Інна Дмитренко (Міністерство економіки України); Наталія Кізенко (ТОВ «Ашан Україна Гіпермаркет»); Ольга Онопрієнко (компанія IDS Borjomi Ukraine); Тетяна Рутьян (ТОВ «Епіцентр-К»); Катерина Заровна (АТ «Укргазвидобування»); Сергій Мінєєв (компанія SoftServe); Олена Папенкова (ТОВ «Галерея-Алекс»); Юлія Івахненко (Державне підприємство «Медичні закупівлі України»); Наталія Ракша (Key West University, США); Людмила Шимановська-Діанич (ВНЗ Укоопспілки Полтавський університет економіки і торгівлі); Світлана Ткачова, Любов Забродська та Ольга Ткаченко (Харківський державний університет харчування та торгівлі); Алла Бедюк та Майя Попова (Інститут вищої кваліфікації КНТЕУ); представники факультетів Київського національного торговельно-економічного університету: Галина П’ятницька, Ірина Миколайчук, Олена Матусова, Євдокія Галетій, Світлана Бортнік, Уляна Болехан, Олександра Мирославська, Максим Підлісний, Ольга Кроковна, Олександр Щербак, Олександр Міняйло; Світлана Король та ін.

Учасниками круглого столу було прийнято рішення щодо:

1. Необхідності розвитку нових напрямів співпраці між університетами та бізнес-організаціями з огляду на потребу передбачення виконання реальних практичних проектів при підготовці менеджерів у закладах вищої освіти;

2. Підвищення рівня технічного благополуччя та розвитку діджитал компетенцій менеджерів, у т.ч. шляхом пошуку нових можливостей для підвищення рівня цифровізації університетів, що здійснюють їх підготовку;

3. Розробки та реалізації заходів, що сприятимуть забезпеченню такого підвищення кваліфікації викладачів ЗВО, яке дозволятиме оновлювати практичні заняття зі студентами з урахуванням перманентності змін в управлінні компаніями.

 

1

 

1.1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8