Вступ-2024

До уваги вступників! 

До 11 квітня триває реєстрація на НМТ.

Детальніше »

 

gov hotl ua

 

Студенти УТЕІ КНТЕУ – серед кращих кулінарів Міжнародного фестивалю ресторанних технологій «BESTCOOKFEST-PODILLIA» 2019

 

   З 28 лютого по 2 березня 2019 року у Кам’янці Подільському відбувся Міжнародний фестиваль ресторанних технологій «BESTCOOKFEST-PODILLIA» 2019, організований Українським Кулінарним Союзом та Слобожанською кулінарною гільдією на базі готельно-туристичного комплексу «Ксенія», який розташований у мальовничому куточку Поділля на березі Дністра.

 

1

 

Фото 1 Краєвид готельно-туристичного комплексу «Ксенія»

на березі р.Дністер.

   Метою проведення цього фестивалю є популяризація творчих досягнень у галузі ресторанного бізнесу, втілення креативних ідей для розширення асортименту кулінарних страв та демонстрація професійних навичок кухарів, офіціантів барменів. Змагання регламентуються правилами участі, які розроблені на основі міжнародних стандартів проведення кулінарних змагань, фестивалів та конкурсів. Оцінювання практичних змагань проводиться колегією суддів, яка складалася з іменитих акредитованих суддів WACS (Всесвітня асоціація спільнот шеф-кухарів). Це дає змогу отримати незалежну оцінку рівня якості підготовки фахівців у сфері ресторанного бізнесу.

   Цьогорічний фестиваль включав майстер-класи від визнаних майстрів-рестораторів, конкурси у різноманітних номінаціях, в яких взяли участь представники навчальних закладів КНТЕУ з Києва, Харкова, Вінниці, Чернівців, Ужгорода, готелів та ресторанів з різних міст України, команди Туреччини, Монголії, Молдови, Македонії, Білорусії, Хорватії.

2 min 1

  Фото 2. Координатор команди УТЕІ КНТЕУ кандидат технічних наук Сабадош Анна Олександрівна біля стенду суддів Міжнародного фестивалю ресторанних технологій «BESTCOOKFEST-PODILLIA» 2019.

 

   Команда Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ складалася зі студентів спеціальності «Харчові технології»:

  • Чайковський Валерій (студент 2-го курсу);
  • Габак Олександр (студент 3-го курсу);
  • Опріш Евген (студент 3-го курсу);
  • Сітор Віктор (студент 1-го курсу магістратури).

   Координатор команди УТЕІ КНТЕУ кандидат технічних наук Сабадош Анна Олександрівна.

   В рамках відкриття фестивалю та представлення регіону студенти-конкурсанти готували страву регіональної кухні «Страва в казані». Наша команда представила на дегустацію гостям та журі фестивалю популярну страву «Бограч по- закарпатськи», за яку отримала срібну медаль. Крім того наша команда у складі Габак Олександра, Опріш Евгена та Сітор Віктора виборола бронзову медаль в змагані практичного класу (категорія РРТ-1) в номінації «Краща команда кухарів»

3 min

  Фото 3 Судді оцінюють нашу страву в казані «Бограч по-закарпатськи»

 

   За результатами змагань студенти УТЕІ КНТЕУ вибороли 9 медалей : 2 золоті, 2 срібні та 5 бронзових медалей.

101

102

103

 

4

 

   За результатами участі в Міжнародному фестивалі ресторанних технологій «BESTCOOKFEST-PODILLIA» 2019 студенти Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ здобули визнання кращих, що було засвідчено підписами таких авторитетів як:

  • Ізток Легат (Iztok Legat) – Президент Федерації кулінарів Словенії (2001-2008), член Виконавчого комітету шеф-кухарів Словенії,
  • Драгіца Лукін (Dragica Lukin) –суддя міжнародного класу (WACS), володарка медалей кулінарних Олімпійських ігор, професор факультету готельно-ресторанного бізнесу у м. Опатія (Хорватія), член міжнародної федерації BPW International.

Щиро вітаємо ПЕРЕМОЖЦІВ!  

5 min