«Україна пам’ятає! Світ визнає!»

IMG 0003

 

      Голодомор 1932-1933 років – одна з найтрагічніших сторінок української історії, яка поглинула мільйони безневинних, – не підлягає забуттю… Як і Революція Гідності – велична подія, яка об'єднала українців в єдине ціле, незалежно від віку, статі та статусу – всі пліч-о-пліч боролися за свободу своєї країни.

       Саме тому 28 листопада 2017 року в Ужгородському торговельно-економічному інституті викладачі та студенти вшанували День Гідності, Свободи і жертв Голодомору під символічною назвою: «Україна пам’ятає! Світ визнає!», організатором якого є завідувач науковою бібліотекою інституту Світлана Петренко.

       Під час дійства присутні могли поринути в історію та згадати, як починався Голодомор, студенти ділилися своїми думками та переживаннями через віршовані рядки, та пісні у виконанні студентки ІІ курсу Жир Деліки. Переглядаючи відео про Голодомор важко було стримати сльози. Цікавими були згадки про події на Майдані, про Героїв Небесної Сотні та сучасну війну на Сході. Захід вийшов дуже зворушливим.

       Присутні вшанували пам'ять загиблих українців хвилиною мовчання та запалили свічки, усвідомивши, наскільки дорогим даром є життя і як треба цінувати кожну хвилину, яку воно дарує.