Етноказанок 2016

 

462362623626е

8 вересня 2016 року на території готельно-ресторанного комплексу «Золота гора» викладачі та студенти Ужгородського торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету в рамках проведення на Закарпатті ХVIII Міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край» в складі команди «Радіо Тиса ФМ» готували бограч.

Довідково: У фестивалі "Мій рідний край" бере участь 68 телепрограм і 45 радіопрогам з України, Угорщини, Румунії, Словаччини, Сербії, Чорногорії, Великої Британії, Польщі та Австрії. До складу журі входять представники з різних країн, а співголовами журі конкурсу є директор телебачення "Тімішоара" з Румунії Лучіан Іоніка та заступник генерального директора ГО "Детектор медія" Світлана Остапа.

   Цьогоріч у змаганнях прийняли участь 7 команд. Шість годин пішло на приготування  понад 195 літрів бограчу за різними унікальними рецептами. Беззаперечний переможець конкурсу «Етноказанок-2016» – команда «Радіо Тиса ФМ» її капітан Євген Тичина та шеф-кухар Олена Сергіївна Соколова. Друге місце посіла команда угорської редакції. На третьому німецька редакція, яка цього року об'єдналася з представниками міжнародної Асоціації "Полум'я миру".  Нагадаємо, «Етноказанок» - гастрономічно-творчий конкурс,  який вже 14 років поспіль проходить в рамках фестивалю «Мій рідний край», а студенти та викладачі Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ є його незмінними учасниками.