Міжнародна міждисциплінарна науково-практична конференція

20160422133521 22-23 квітня 2016 року відбулася ІХ Міжнародна міждисциплінарна науково-практична конференція «Сучасні аспекти збереження здоров’я людини» до 30-річчя Чорнобильської катастрофи організована Науково-дослідним інститутом фітотерапії ДВНЗ «Ужгородський навчальний університет», Словацьким аграрним університетом в Нітрі, Ужгородським торговельно-економічним інститутом Київського національного торговельно-економічного університету, Громадським Об’єднанням  «Союз Чорнобиля», Міжнародним інститутом «Ноосфера», санаторієм «Квітка Полонини» за підтримки Закарпатської обласної державної адміністрації, Департаменту охорони здоров’я та Департаменту освіти та науки. 

 

Після вибуху реактора діяло три джерела опромінення:  хмара радіоактивних газів, аерозолі викинутих з реактора радіонуклідів та розкидані частини внутрішніх конструкцій реактора. Учасники конференції аналізували заходи проведені за 30 років  для подолання шкідливих наслідків катастрофи. А найголовніше – виокремили напрями подальшої роботи щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

В роботі обговорювалися такі актуальні аспекти, як оздоровче харчування в тому числі з використанням  лікарських рослин та їх компонентів, а також продуктів бджільництва, якість та безпечність питної та мінеральної води, подолання йододефіциту та ефективної йодної профілактики, низка питань пов’язаних з лікуванням внутрішніх хвороб.  

Також значну увагу приділено агробіотехнології вирощування рослин та втілення в практику  нових продуктів харчування на їх основі.

Маємо надію що сумісні зусилля науковців медичного, агротехнічного, товарознавчого спрямування, а також практиків внесуть вагомий внесок в добру справу з подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та покращення здоров’я нації в цілому.