Вступ-2024

До уваги вступників! 

До 11 квітня триває реєстрація на НМТ.

Детальніше »

 

gov hotl ua

 

Інформація щодо вступу до УТЕІ КНТЕУ

12189526 1662951023942180 6075162203072883972 n Правила прийому до УТЕІ КНТЕУ в 2016р. будуть оприлюднені після 15 грудня 2015 р. Не втрачайте можливості стати студентами одного з найпрестижніших вищих навчальних закладів України. Подавайте 5 заяв на 5 спеціальностей до УТЕІ КНТЕУ!

Чекаємо Вас в нашому інституті! Одержати консультацію Ви можете за телефоном: (0312) 66-12-91

 

У 2016 році для вступу до вищого навчального закладу (ВНЗ) абітурієнти подають сертифікати ЗНО лише 2016 року.

 

 

Кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів з переліку:

  • Українська мова і література
  • Історія України
  • Математика
  • Біологія
  • Географія
  • Фізика
  • Хімія
  • Англійська мова
  • Іспанська мова
  • Німецька мова
  • Російська мова
  • Французька мова

Програми зовнішнього незалежного оцінювання із усіх предметів розміщено за цим посиланням.

Переклад завдань сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії буде здійснено кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Державна підсумкова атестація з української мови, історії України та математики

Для усіх випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію, що визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови. Як оцінки за державну підсумкову атестацію зараховуватимуться й результати зовнішнього незалежного оцінювання з математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття).

«Планувалося, що ЗНО з іноземної мови буде обов’язковим для всіх і зараховуватиметься як результат державної підсумкової атестації, — розповідає Вадим Карандій. — Але для ДПА недостатньо дати лише письмові відповіді — треба проводити аудіювання, тобто оцінювати додатковий вид мовленнєвої діяльності учня. В Українському центрі поки що немає відповідних напрацювань такого методу оцінювання. Водночас враховуючи обсяги фінансування на наступний рік, прийнято рішення відстрочити впровадження обов’язкового ЗНО з іноземної мови до 2017-го».

Тож ДПА з іноземної залишиться обов’язковою для всіх, однак школи проведуть її самостійно, не у формі ЗНО. Для випускників розроблять системи завдань, подібні до тестів, але з аудіюванням. Такий підхід стане апробацією певних методів зовнішнього незалежного оцінювання.

Тести знову  стануть  однорівневими

ЗНО-2016 проведуть у звичній формі, як і в попередні роки. Використовуватимуть його виключно для вступу до вищих навчальних закладів. Однак тести вже не будуть різнорівневими (базовий і поглиблений) — цьогорічну новацію профільне міністерство скасувало. «Це пов’язано із запитами університетів на відповідні іспити, — пояснює директор Українського центру. — Торік різнорівневі тести формували здебільшого для урізноманітнення іспитів, які можуть використовувати у вишах. На практиці дуже мало університетів  зазначили поглиблений рівень тестів».

Встановлення «порогового бала»

Для визначення результатів ЗНО-2016 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат ЗНО з цього предмета для вступу до ВНЗ. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь в конкурсному відборі при вступі на навчання.