Goltis завітів до студентів Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ

IMG 5875 Ужгородський торговельно-економічний інститут запровадив серію зустрічей з відомими закарпатцями. Так 03 березня 2015 р. до студентів інституту завітав Володимир Вукста (21.05.1060 р.н., с. Доманинці Ужгородського р-ну Закарпатської області) у світі знаний як Goltis, відомий мандрівник і спортсмен, людина із власною життєвою філософією. 

У складі команди ″EQUITES″ з листопада 2008 року до лютого 2009 року він підкорив Атлантику перетнувши океан шляхом Колумба без води, без їжі, без гарантій на невеличкому паруснику. Під час цієї подорожі Goltis 14 днів не пив і не вживав їжі. Лікар, що супроводжував мандрівників, заявив, що після такого експерименту слід переписувати підручники з медицини.

Володимир Вукста здобув вищу освіту за спеціальністю «Фізична культура і спорт» у Київському державному інституті фізичної культури у 1987 році. За розробленою ним методикою під назвою ″Імпульс що зцілює″ проводить низку семінарів і зустрічей по всій Україні та в інших кпаїнах. У 1988-1990 роках успішно адаптував цю методику для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату.

 

IMG 5883

 

Про переосмислення життя Goltis знає із власного досвіду, адже у 25-річному віці внаслідок травми хребта лікарі поставили йому невтішний діагноз – інвалідність. Витягнув себе із скрути силою віри та роботою над собою.

goltis-2

 

На зустрічі Володимир заявив, що у досягнені мети немає жодних перепон, якщо докладаєш максимум зусиль. «Повинна бути безперервна боротьба із своїми лінощами…, працювати…, займатися…тренуватися, і робити щось таке, що корисне людям, якщо воно і не подобається тобі. До прикладу, прибирати сміття, не вживати лайливі слова, не ламати зелених гілок, в кожній людині бачити хороше… і тоді будуть збуватися всі мрії».

 

 

Студентів найбільше цікавили подорожі до далеких країн, адже багато хто мріє побувати в подібних експедиціях. 
Небезпечні мандрівки, виживання в екстримальних умовах - все це Голтіс пройшов. Але, за його словами, це потребує неабиякої підготовки. Також зауважив, що не менш важливою за фізичну підготовку є підготовка моральна. 
Так, до подорожі через пустелю Калахарі він готував свого спільника майже два з половиною місяці, "щоб не було у свідомості думки "Я підкорю пустелю Калахарі". Бо така думка, коли людина хоче підкорити моря, вершини, пустелі -  є ворогом людині, такі речі завжди закінчувалися погано".
У складі EQUITES Голтіс переплив Атлантику шляхом Колумба за 40 днів не вживаючи ніякої їжі, але найбільш неймовірним є той факт, що перші 14 днів Голтіс також не вживав і воду. 
Цим команда хотіла розвінчати міф по те, що на четвертий день людина без води та їжі помирає. І їм це вдалося! Вони відзняли фільм про цю подорож, який уже презентували декілька разів. 
На запитання "В яких країнах побували?" Голтіс з усмішкою відповідає: "Легше сказати, де не був: в Антарктиді та на Північному полюсі." Але запевняє, що Закарпаття - найдивовижніший куточок Землі. І не лише тому, що тут живуть його батьки, виріс він сам: "Тут є чотири пори року, велике розмаїття рослин та тварин... А люди які чудові - щедрі, відверті - це найголовніше!"
На знак подяки за візит та захоплюючу розповідь Михайло Кляп подарував відомому гостю справжній закарпатський делікатес - бринзу, а також книгу "Сучасні різновиди туризму", співавтором якої є він сам. 
Студенти були вражені розповідями Голтіса. Живий приклад справжнього героя-мандрівника надихнув на самовдосконалення та саморозвиток. Вони запевнили, що обов'язково будуть працювати над собою і можливо колись зможуть помандрувати в одній команді з Голтісом.

 

Новина на 7dniv.info