Вступ-2024

До уваги вступників! 

До 11 квітня триває реєстрація на НМТ.

Детальніше »

 

gov hotl ua

 

КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ І ОРГАНІЗАЦІЇ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Гуштан Тетяна Вікторівна

hushtan 2

Доктор економічних наук, професор кафедри технології і організації ресторанного господарства Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ

 

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0299-0437

 

У 2014 році Закінчила Ужгородський торговельно-економічний інститут КНТЕУ та отримала освіту за спеціальністю «Товарознавство і комерційна діяльність» та здобула кваліфікацію спеціаліста з товарознавства і комерційної діяльності.

Працює в Ужгородському торговельно-економічному інституті КНТЕУ з 2012 року.

У 2017 році захистила дисертацію за темою «Теоретико-методичні засади спеціалізації і типізації підприємств роздрібної торгівлі» на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук зі спеціальності 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності).

У 2020 році присвоєно вчене звання доцента кафедри товарознавства та комерційної діяльності.

У 2022 році захистила дисертацію за темою «Методологія організаційно-економічного забезпечення розвитку торговельних підприємств в умовах євроінтеграції» на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук зі спеціальності 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності).

 

Підвищення кваліфікації та стажування:

1. Merkur academy of professional education, Slovak republic; Certificate № 002/18-2019; “European Integration: Models of Students` Practical Training”, 17.10.2019; 180 hours / 6 credits

2.Університет фінансів, бізнесу та підприємництва; сертифікат № BG/VUZF/528-2020; тема: «Сучасні методи викладання та інноваційні технології у вищій освіті: європейський досвід а світові тенденції» 08.02. 2020р; 180 hours / 6 credits

3. Merkur academy of professional education, Kaluzha; Certificate № 002/19-2020; “Innovative on-line educational technologies in a global pandemic: non-formal education practices”, 16.10.2020; 180 hours / 6 credits

4. Merkur academy of professional education, Kaluzha; Certificate № 24/07-22; “International hospitality projects”, 01.08.2022; 180 hours / 6 credits

5. Merkur academy of professional education, Kaluzha; Certificate № 04/08-22; “Nutrition of the 21st century: trends, quality, safety and HACCP”, 02.12.2022; 3 hours / 0,1 credits

6. University of security management in Kosice; Certificate № SK/USM/073-2022, “Modern teaching methods and innovative technologies in higher education: European experience and global trend”; 10.11.2022; 180 hours / 6 credits

7. Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти МОН України, Сертифікат СС 38282994/5611-22, «Особливості розроблення та змістового наповнення навчальних програм вибіркових дисциплін, що забезпечують формування міжкультурної свідомості та компетентностей здобувачів вищої освіти»; 11.01.2023р.; 8 годин / 0,2 кредиту

8. Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», Сертифікат № ПК-2023/1359, «Цифрові ресурси для вчительства. Чому принцип «що більше ­– то краще» не працює?»; 16.02.2023р.; 3 години / 0,1 кредиту

 

Сфера наукових інтересів:

  • Теоретичні та прикладні проблеми поглиблення спеціалізації та широкомасштабної концентрації у роздрібній торгівлі;
  • Розвитку торговельних підприємств в умовах євроінтеграції;
  • Управління бізнес процесами в торгівлі;
  • Інноваційні технології в закладах ресторанного господарства;
  • Наукові та методологічні основи використання дикорослих рослин Закарпатського регіону, в технології харчової продукції;
  • Формування якості та безпечності кулінарної продукції.

 

Наукові праці та публікації. 68 публікації, з них 52 наукових та 8 навчально-методичного характеру, у тому числі наукові праці, опубліковані у вітчизняних і міжнародних рецензованих фахових виданнях, 8 публікації у періодичних виданнях, які включено до наукометричних баз Scopus та Web of Science.