Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
вул. Коритнянська, 4
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
вул. Коритнянська, 4
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
В рамках вивчення технологічних особливостей приготування різних видів крафтових твердих та м’яких сичугових сирів студенти Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ відвідали ОСГ «Бараново», що розташоване на Хустщині, у селі Іза та відповідно зустрілися з головним технологом особистого підприємства. Підприємство зосередило свою діяльність на відродженні вівчарства та вдосконаленні традиції сироваріння.
Під-час екскурсії на сироварні студенти мали можливість стати учасниками захоплюючої гастрономічної пригоди, де вони познайомились з розповідями про історію краю, почули і на власні очі побачили весь механізм та етапи виготовлення різних видів, крафтових твердих та м’яких сичугових розсільних сирів, типу бринзи, сулугуні та ін. приготованих з овечого та коров’ячого молока. Загалом студентам було презентовано близько 15 видів молочної продукції серед якої було: молоко, кефір, сметана, вершки, йогурти і звичайно овече та коров’яче масло.
Принагідно вони мали можливість ознайомитися із старовинними експонатами, розташованими у дегустаційній залі, які у давнину використовувалися для виготовлення сиру.