Екскурсія в ОСГ «Бараново»

В рамках вивчення технологічних особливостей приготування різних видів крафтових твердих та м’яких сичугових сирів студенти Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ відвідали ОСГ «Бараново», що розташоване на Хустщині, у селі Іза та відповідно зустрілися з головним технологом особистого підприємства. Підприємство зосередило свою діяльність на відродженні вівчарства та вдосконаленні традиції сироваріння.

 

Під-час екскурсії на сироварні студенти мали можливість стати учасниками захоплюючої гастрономічної пригоди, де вони познайомились з розповідями про історію краю, почули і на власні очі побачили весь механізм та етапи виготовлення різних видів, крафтових твердих та м’яких сичугових розсільних сирів, типу бринзи, сулугуні та ін. приготованих з овечого та коров’ячого молока. Загалом студентам було презентовано близько 15 видів молочної продукції серед якої було: молоко, кефір, сметана, вершки, йогурти і звичайно овече та коров’яче масло.

 

Принагідно вони мали можливість ознайомитися із старовинними експонатами, розташованими у дегустаційній залі, які у давнину використовувалися для виготовлення сиру.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9