Круглий стіл «Ресторанні та крафтові технології: інтеграція освіти, науки і бізнесу»

14 березня 2024 року  завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства  Ганна Сабадош  приняла участь  в роботі круглого стілу«РЕСТОРАННІ ТА КРАФТОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: ІНТЕГРАЦІЯ ОСВІТИ, НАУКИ І БІЗНЕСУ» проведено у форматі відеоконференціїза ініціативою кафедри технології і організації ресторанного господарства у Державному торговельно-економічному університеті.м.Київ.

 

Зібрання проводилося за участю науково-педагогічного персоналу кафедри та відокремлених структурних підрозділів ДТЕУ, стейкголдерів та здобувачів.

 

Мета заходу – обговорення напрямів співпраці освітньо-наукових та бізнесових кіл для розвитку багатовекторного партнерства з підготовки конкурентоспроможних фахівців для сфери ресторанного бізнесу, вдосконалення змісту освітніх програм кафедри на ОС «бакалавр», «магістр», формування професійних навичок та компетентностей студентів у сфері крафтових і ресторанних технологій.

 

До учасників заходу з доповідями, які були присвячені актуальним трендам розвитку ресторанних технологій у світі та Україні, міжнародним практикам і необхідним умовам освітнього простору щодо підготовки фахівців для цього сектору економіки, виступили:

  • Оксана Трубей, директор Навчально-наукового центру бізнес-симуляції ДТЕУ, кандидат економічних наук, доцент;
  • Олексій Волков, президент Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму, керівник проєкту Beermaster Brewery Pub;
  • Ірина Романчук, доктор технічних наук, заст. директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН;
  • Майя та Олександр Степові, власники ресторану сучасної київської кухні «ГЛЕК»; Олександра Чувакіна, власниця ТМ «ХОЧУ&БУДУ», власниця першої в Ізмаїлі «Доставки збалансованого харчування»;
  • Яніна Гаврилова, голова правління ГС «Всеукраїнська асоціація гідів»;
  • Олександр Сабіров, керівник технологічного департаменту ТОВ «МПС Продукт».

 

Під час виступів та панельних дискусій учасниками заходу було висловлено такі пропозиції:

  • Залучати представників ресторанного бізнесу  як бізнес-менторів при розробленні студентами командних проєктів у сфері ресторанного бізнесу та крафтових технологій.
  • Сформувати банк найкращих бізнес-проєктів та бізнес-ідей, які можна представляти підприємцям.
  • Залучати студентів до виконання наукових робіт спільно з науково-дослідними установами та підприємцями.
  • Удосконалити програми професійно орієнтованих освітніх компонентів і програми навчальної практики шляхом інтеграції в них виконання практичних кейсів і завдань на замовлення бізнес-структур, виробників кулінарної продукції.
  • Започаткувати співпрацю студентів зазначених освітніх програм з крафтовими підприємствами та рестораціями з метою організації гастрономічних турів у форматі famtrip з вивчення регіональних гастрономічних культур України, поширення нових трендів ресторанного та крафтового господарства.
  • Передбачити у змісті освітніх компонентів проведення спільних з рестораторами досліджень щодо визначення гастрономічних та етнічних уподобань мешканців різних регіонів України.
  • Освітня компонента з вивчення нутриціології має бути обов’язковою для здобувачів наведених освітніх програм, що є надзвичайно важливим аспектом у формуванні харчових звичок споживачів.

 

https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=47390&uk

https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=47162

 

Дякуємо всім учасникам круглого столу за плідну працю та очікуємо на наступні зустрічі з реалізації запропонованих ініціатив!

 

1