Erasmus+: Студенти УТЕІ КНТЕУ в Брно

У рамках програми Європейського Союзу Erasmus+, з 6.11.2019 по 9.11.2019,  студенти Ужгородського торговельно-економічного інституту прийняли участь в реалізації  спільного проекту «THE YOUNG FUSE» в чеському місті - Брно.  

Програма Erasmus+ ставить перед собою за мету не лише обмін освітнім досвідом, а й просування спільних європейських цінностей, підвищення міжкультурного взаєморозуміння. Метою неформальних навчальних заходів було вдосконалення навичок комунікації, активна участь молоді у житті суспільства, розвиток потенціалу молодих людей. Також студенти мали змогу з перших вуст дізнатися про культурні традиції та кулінарні вподобання людей з  Словаччини, Чехії та Польщі.

Учасники програми, студенти спеціальності «Харчові технології» Ужгородського торговельно-економічного інституту та координатор доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Сабадош Ганна Олександрівна, разом з  колегами та учнівською   молоддю Словаччини, Чехії та Польщі, мали щільний розклад під час участі у проекті. Кожного дня студенти приймали участь у різноманітних заходах, дискусіях з представниками інших країн та воркшопами. Три дні насичених різноманітними заходами, які були спрямовані на вміння  працювати у команді, опановувати навички соціальної комунікації.  Студенти чітко усвідомлювали, що від них чекають насамперед креативних якісних ідей, координування роботи і логічного розподілу обов’язків у команді за можливостями й талантами всіх учасників. Проект закарпатським студентам подарував нові та цікаві знайомства, вмотивував вдосконалювати знання  іноземних мов та в першу чергу професійні навички.

 

Фото 1

 

фото 2

 

фото 3

 

фото 4

 

Фото 5

 

Фото 6

День української писемності та мови

 

Мова – втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови… (М. Рильський).

Halloween в УТЕІ КНТЕУ

Студенти нашого УТЕІ КНТЕУ 31 жовтня відсвяткували сучасне свято - Halloween. Була підготована моторошна фотозона. Після фотосесії всі дружньо смакували попкорн та дивились фільм «Хеловін».

 

1

 

2

 

3

 

4

День здоров'я 2019

Хто здоровий, той сміється,
Все йому в житті вдається. 
Він долає всі вершини - 
Це ж чудово для людини.

 

Кожен не раз задумувався наскільки важливе здоров‘я для продуктивного і щасливого життя. Про це знають викладачі та студенти Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ, тому щорічне проведення Дня здоров‘я стало традицією для усіх нас. Тож, викладацький склад разом зі студентами 1 жовтня провели день у спортивному ритмі, без шкідливих звичок та з великим задоволенням.

 

Першим ділом, після приїзду в село Оріховиця, усі стали на урочисте шикування та заспівали наш Державний гімн. У цей день ми вирішили не тільки здорово відпочити, але і дозволити собі поїсти дечого смачного, приготувавши страви своєю дружною студентською родиною. Тим часом наші викладачі не давали нам сидіти, а залучили до спортивних естафет і змагань. Викладач фізичного виховання Чайковський А. В. поділив студентів на команди за старшинством - «Ромашка» та «Кіфлики». За результатами змагань перше місце виборола команда «Кіфлики». Та головне не перемога, а участь!

 

І куди ж без розважальної програми?! Студенти активно долучилися до веселих конкурсів, які не дозволяли сумувати і стояти осторонь.
Студентська рада від імені усіх студентів Ужгородського торговельно-економічного інституту привітала з Днем працівників освіти науково-педагогічний колектив і вручила їм святковий торт! Його приготував студент 2 курсу спеціальності харчові технології Руслан Гамаш, за що йому велике спасибі!

Цього дня викладачі також показали свою супер фізичну підготовку і, в деяких випадках, навіть перевершили студентів. Свято закінчилося фотосесією з кольоровими димовими шашками і цей день точно став незабутній.

 

УТЕІ КНТЕУ повідомляє:

 

Ми за здоровий спосіб життя.
Ми за повноцінний фізичний розвиток.
Ми за гармонію Тіла і Духу, Людини і Природи.
Ми за здоров‘я людини, як найбільше щастя, як насолоду життя.
Тож будьте здоровими - «Здоровим бути модно!»

zastavka

 

1

 

2

 

3

 

5

 

6

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

IIІ International Scientific Conference Modern Transformation in Economics and Management

Заставка1

29 березня 2019 року на базі кафедри менеджменту в Університеті Клайпеди (Литва) відбулася ІІІ Міжнародна наукова конференція на тему «Сучасні трансформації в економіці та менеджменті». 

У Міжнародній конференції прийняли участь д.е.н., професор кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу Завідна Л.Д. та студентка УТЕІ КНТЕУ Клименко В. І.

 

1

 

2

 

3

День університету-2019: участь студентів УТЕІ КНТЕУ в Іграх Співдружності

25 травня 2019 року в рамках Дня університету КНТЕУ проходили змагання - "Ігри співдружності КНТЕУ". Студенти УТЕІ КНТЕУ гідно представили наш заклад серед інших структурних підрозділів. Крім традиційних видів змагань були проведені такі види, як: штовхання шини, перетягування канату та виштовхування з кола. Під керівництвом старшого викладача А.В. Чайковського в змаганнях брали участь наступні студенти: Волощук Володимир, Бабич Світлана, Онисько Андрій, Зейкан Еріка, Довганинець Володимир, Тороні Адріана,  Бабинець Роман.

Дякуємо студентам за участь в змаганнях! Бажаємо наступних перемог!

Заставка1

 

1

 

3

 

4

 

5

 

6

Науковий студентський семінар на тему: «Наукові та прикладні аспекти дослідження технології продукції ресторанного господарства, шляхи підвищення біологічної цінності»

 

 

Кафедрою технології і організації ресторанного господарства Ужгородського торговельно-економічного інституту 17.05.2019 р. у рамках професійного свята науковців  «День науки», проведено науковий студентський семінар за результатами наукових досліджень студентів спеціальності 181 «Харчові технології» на тему: «Наукові та прикладні аспекти дослідження  технології  продукції ресторанного господарства та шляхи підвищення  біологічної цінності».

Мета семінару: обговорення та узагальнення наукових досліджень студентів спеціальності «Харчові технології»  сучасних тенденцій розвитку закладів ресторанного господарства, а також удосконалення рецептур кондитерських виробів з застосуванням: інноваційних технологій ,нетрадиційної сировини.

Студенти  представляли та обмінювались досвідом власних досліджень у сфері науково-технічних досягнень  ресторанного господарства, інноваційних технології кондитерського виробництва.

З доповідями виступили:

1. Удосконалення рецептур напоїв національної української кухні до сучасних вимог ресторанного бізнесу. (гр. Б- ХТ 16д  Воробець І.В., керівник - професор Нетребський О.А.)

2. Шляхи удосконалення технологій м’ясних страв із застосуванням інноваційних технологій. (гр. Б- ХТ 17д  Семйон Божена, керівник -  доцент Сабадош  Г. О.)

3. Сучасна інтерпретація страв української кухні в сучасному закладі ресторанного господарства шляхи її популяризації. (гр. Б- ХТ 16 д  Опріш Є.Я., керівник -  доцент Шпирко Г. М.)

4. Харчова і біологічна цінність нетрадиційної рослинної сировини Закарпаття та перспективи її використання в кондитерському виробництві.  (гр. Б- ХТ 17д  Зейкан Е.П, керівник -  доцент Сабадош  Г. О.).

5. Новітні технологічні тенденції приготування бісквітних виробів на основі  пектиновмісної сировини.(гр. Б- ХТ 17д  Самолевич Н.О., керівник -  доцент Сабадош  Г. О.).

6.Новітні  тенденції в технології приготування кондитерських виробів з шоколаду. (гр. Б- ХТ 16д  Уфімцев Т.І., керівник - професор Нетребський О.А.)

Представлені виступи відзначились якісною підготовкою студентів та презентували відмінні знання учасників у представленій галузі. Презентації викликали зацікавленість в учасників семінару.

Найкращі доповіді представили студенти 2 курсу спеціальності «Харчові технології» Самолевич Надія та Зейкан Еріка, студент 3 курсу спеціальності «Харчові технології» Уфімцев Тарас.

У обговоренні публічних презентацій та результатів  науково-дослідної роботи студентів прийняли участь викладачі кафедри: проф. Нетребський О.А., доц. Сабадош Г.О., доц. Шпирко Г.М., доц. Бандурин Ю.А., з заключним словом виступила директор кондитерської компанії «ASA Sweets» Штибель І.М, яка запросила студентів на стажування  в компанію.

 

Заставка

 

60267806 674493629663774 841185455343927296 n

 

60292620 2286476545012551 2290385980261138432 n

 

60302796 328478374466295 2414359094568681472 n

 

60309602 626727184399354 7646186112196542464 n

 

60340115 2258375274415296 8149427795341082624 n

 

60550962 2669356956472012 6240220325808701440 n

 

61036155 460494964709947 4181342033513807872 n

7 травня 2019 року відбувся Міжнародний форум молоді в Польщі

Заставка 1

Студенти УТЕІ КНТЕУ 7 травня 2019 року гідно представили свій вищій навчальний заклад та країну в цілому на Міжнародному форумі молоді в Польщі.

 

1

 

2

 

3