Літературно-мистецьке свято з нагоди 205 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

cover

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково : щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко – велика і невмируща слава українського народу. 

З нагоди 205 річниці від дня народження славетного сина України в Ужгородському торговельно-економічному інституті КНТЕУ відбулося літературно-мистецьке свято. Художнє виконання перепліталося зі словами ведучої – філолога Іванни Станіславівни Шолі, які пройшлися стежинами життя, творчості, величі та актуальності Тараса Шевченка.

1

2

3

4

Урочистості з нагоди випуску бакалаврів заочної форми навчання

main

В Ужгородському торговельно-економічному інституті 14 березня 2019 року відбулися урочистості з нагоди випуску бакалаврів заочної форми навчання.

На факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу УТЕІ КНТЕУ цього року 46 випускників заочної форми навчання отримали дипломи бакалавра за спеціальностями "Менеджмент" - 31 випускник, з них: 22 випускники спеціалізації "Готельний і ресторанний менеджмент", 9 випускників спеціалізації "Туристичний менеджмент"; спеціальність "Харчові технології" - 15 випускників.

На факультеті обліку, фінансів та торговельного підприємництва 114 випускників заочної форми навчання отримали дипломи бакалавра за спеціальностями "Фінанси, банківська справа та страхування" - 49 випускників, "Облік і оподаткування" - 37 та "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" - 28 випускників.

Урочистості розпочалися з вітального слова директора Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ, професора Петра Петровича Гаврилко, який привітав випускників з успішним завершенням навчання, побажав успіхів у професійній діяльності та кар'єрного зростання. Подякував за обрання нашого інституту та висловив сподівання щодо продовження успішної співпраці на наступному рівні здобуття вищої освіти за ступенем "магістр".

Щирі настанови на адресу випускників, висловив завідувач кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, доктор економічних наук, професор Лендєл Михайло Андрійович.

Зі словами вітання до випускників звернувся старший викладач факультету ОФТП Марія Іллівна Симочко: «Ми пишаємося своїми випускниками та бажаємо їм подальших звершень! Ніколи не здавайтесь, йдіть тільки вперед та досягайте всіх поставлених цілей!».

Декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, к.ф.-м.н., доцент Морохович Василь Степанович, щиро привітав випускників з успішним завершенням важливого етапу в студентському житті і висловив сподівання, що наступного року вони продовжать навчання в Ужгородському торговельно-економічному інституті як студенти магістри.

Декан факультету обліку, фінансів та торговельного підприємництва, доктор економічних наук, доцент Підлипна Радміла Петрівна привітала випускників з успішним завершенням навчання та побажала благополуччя, добробуту, нових здобутків та досягнень у професійній діяльності!

Шановні випускники, ми з Вами не прощаємось і обов’язково чекаємо на Вас у магістратурі Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ!

Завершила свято чуттєва фотозйомка.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Урочистості з нагоди випуску магістрів денної та заочної форми навчання

 

1 min

21 лютого 2019 року в Ужгородському торговельно-економічному інституті КНТЕУ відбулися урочистості з нагоди випуску магістрів денної та заочної форми навчання за спеціальностями: «Менеджмент» (41 особа), «Фінанси, банківська справа та страхування» (53 особи), «Облік і оподаткування» (38 осіб), «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (36 осіб), «Харчові технології» (16 осіб).

Урочистості розпочалися з вітального слова директора Ужгородського торговельно-економічного інституту, професора Петра Петровича Гаврилко, який звернувся з теплими та мудрими словами до випускників кожного з факультетів, надихнувши новоспечених магістрів на великі звершення та достойні справи.

Залунав Гімн України, під який гордо приклали долоню до серця магістри факультетів обліку, фінансів та торговельного підприємництва і ресторанно-готельного та туристичного бізнесу.

Натхненні слова та щирі настанови на адресу випускників, висловив завідувач кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, доктор економічних наук, професор Лендєл Михайло Андрійович.

З теплими словами на адресу випускників від імені колективу викладачів та співробітників виступив кандидат економічних наук, доцент Черничко Станіслав Федорович.

Зі словами вітання до випускників звернулися декани факультетів обліку, фінансів та торговельного підприємництва, доктор економічних наук, доцент  Підлипна Радміла Петрівна та декан ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, к.ф.-м.н., доцент Морохович Василь Степанович, які привітали їх з успішним завершенням важливого етапу в професійному житті та побажали віри у свої сили та гарного мирного життєвого шляху.

Від імені випускників факультету зі щирими словами вдячності адміністрації університету, викладачам та співробітникам виступила випускниця факультету ОФТП, староста групи Ганущак Елеонора, яка побажала міцного здоров'я колективу, розвитку й процвітання другій домівці - Ужгородському торговельно-економічному інституту КНТЕУ!

Завершила свято чуттєва фотозйомка.

 

Любі випускники! Шановні наші магістри! Щиро вітаємо Вас та бажаємо впевнених успішних кроків на життєвому шляху! Ми не прощаємось з Вами, адже Альма-матер завжди чекає на Вас!

2 min 3 min 4 min min

5 min min

6 min min 7 min

8 min

9 min 10 min

10а min 10в min

10д min 11 min 12 min 14 min

Відбувся ювілейний V Міжнародний чемпіонат з кулінарного і кондитерського мистецтва «BESTCOOKFEST-2018».

Протягом 4-6 жовтня у Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся ювілейний V Міжнародний чемпіонат з кулінарного і кондитерського мистецтва «BESTCOOKFEST-2018». Під час проведення чемпіонату юніори мали унікальну можливість продемонструвати високий рівень кулінарної майстерності, збагатити свій професійний досвід, дізнатися про ноу-хау кулінарного мистецтва в Україні та світі й запровадити в практичну діяльність закладів ресторанного господарства.

Ужгородський торговельно-економічного інститут на Міжнародному чемпіонаті «BESTCOOKFEST-2018» представила команда в складі студентів магістратури спеціальності «Харчові технології» Лещака Сергія, Семчука Володимира, Ситора Віктора та студента-бакалавра спеціальності «Харчові технології» Опріша Евгеня. Роботу учасників оцінювало журі у складі висококваліфікованих незалежних міжнародних експертів, відомих своєю майстерністю в Україні та світі за критеріями, рекомендованими Всесвітньою асоціацією кулінарних союзів (WACS).

Команда УТЕІ КНТЕУ (Лещак Сергій,Семчук Володимир, Ситор Віктор) у номінації КРАЩА КОМАНДА КУХАРІВ-ЮНІОРІВ РОКУ («ЧОРНА СКРИНЬКА») здобула срібну медаль. За умовами конкурсу команда з трьох кухарів-юніорів повинна була протягом однієї години 30 хвилин скласти, приготувати і представити меню з трьох страв (закуски – основна страва – десерт) на 2 порції з комплекту продуктів, зібраних від організаторів. Список продуктів із «чорной скриньки» був повідомлений командам за 20 хв до початку змагання. Меню, написане розбірливо українською та англійською мовами, слід передати було журі не пізніше, ніж через 20 хв від початку змагання. Журі відмітило наших молодих рестораторів за креативний підхід до традиційних рецептів та використання у страві декількох технологій (прийомів теплової обробки).

1

Крім командної участі кожний зі студентів виступив у змаганнях ІНДИВІДУАЛЬНОГО ПРАКТИЧНОГО КЛАСУ, КАТЕГОРІЯ С (протягом 45 хвилин учасник повинен приготувати і сервірувати сучасну страву на дві порції, окремо для кожної персони).

2 У номінації С3 СТРАВИ З РИБИ, ГІДРОБІОНТІВ Лещак Сергій здобув бронзову медаль, Семчук Володимир – золоту.

3

У номінаціях С4 СУЧАСНА КУХНЯ та С7 СТРАВА АУТЕНТИЧНОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ КУХНІ дебютант чемпіонату Опріш Евген здобув 2 срібні медалі. 

4

У номінації С6 СТРАВА З М'ЯСА ПТИЦІ Ситар Віктор здобув бронзову медаль.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Вітаємо наших переможців з гідним представленням нашого вузу на V Міжнародному чемпіонаті з кулінарного і кондитерського мистецтва «BESTCOOKFEST-2018» та високими досягненнями.

Списки рекомендованих до зарахування

Бакалавр на основі МС (контракт)

Магістри на базі бакалавра (контракт)

Відбулися змагання з жіночого та чоловічого волейболу

    29695557 229288767621005 2392299027349783039 n

   29 березня 2018 року відбулися змагання з жіночого та чоловічого волейболу в рамках XIV Обласної універсіади серед ВНЗ ІІІ – ІV рівня акредитації.

   Змагання з жіночого волейболу відбувалися в спортивному залі факультету здоров'я та фізичного виховання «УжНУ», а з чоловічого у спорткомплексі «Юність». Студенти УТЕІ КНТЕУ знову показали чудові результати, набралися позитивних емоцій та досвіду. Вітаємо команду дівчат та хлопців із почесними ІІІ та ІІ місцем відповідно. Бажаємо завжди залишатися у спортивній формі та успіхів у подальших досягненнях.

 

29542921 229288460954369 4494799693797347512 n 29570313 229288997620982 5550962631942352353 n 29570608 229288764287672 6899933971079128388 n
29571201 229289060954309 6009246299083147061 n 29571276 229289150954300 2260141240897765223 n 29694866 229289220954293 3319067409346115126 n
29694866 229289220954293 3319067409346115126 n 29595262 229289274287621 4137162254787800076 n 29572653 229288950954320 5103535087161077246 n

 

Відбулися змагання з плавання в рамках XIV Обласної універсіади

        IMG 6358

   Плавання – це життєво необхідний навик і прекрасний вид спорту, тому спортсмени нашого закладу не могли оминути змагання, які відбулися 7 березня 2018 року.

   В рамках XIV Обласної універсіади у спорткомплексі «Буревісник» проходили змагання з плавання серед дівчат та хлопців, де студенти УТЕІ КНТЕУ не тільки показали хороші результати, але й отримали море позитиву та чудових емоцій. Посівши почесне 3 місце вони змогли внести в скарбничку нашого інституту додаткові бали в залік універсіади, за що висловлюємо велику вдячність.

  Бажаємо Всім учасникам успіхів, нових звершень, а також завжди триматися на плаву. До нових перемог!

 

IMG 6355 IMG 6356 IMG 6357

 

Міжнародна практика студентів факультету ресторанного та готельно-туристичного бізнесу в Туреччині

20180227 111955  


   27 лютого 2018 року в Ужгородському торговельно-економічному інституті КНТЕУ вперше відбулась зустріч студентів та викладачів
факультету ресторанного  та готельно-туристичного бізнесу з керівництвом туроператора "Calipsotour " (Турецька республіка) в особі Еркана Чауша.

20180227 112120

   На зустрічі йшлось про можливості проходженню практики студентів у Туреччині. Представник туроператора "КаліпсоТур" під час зустрічі ознайомив студентів з умовами та особливостями організації виробничої практики, провів співбесіду на рівень володіння професійними компетенціями та знання іноземної мови.

Метою виробничої практики є:

  • ознайомлення з особливостями організації роботи трансфермена, гіда, екскурсовода;
  • набуття студентами професійних знань та вмінь обслуговування туристів готельно-ресторанних та курортних комплексів;
  • опанування інноваційних технологій, методів та технік сервісу і виробництва;
  • вдосконалення рівня володіння іноземними мовами.

   За результатами зустрічі підписано угоду про співпрацю УТЕІ КНТЕУ з компанією «Calipsotour.UA» . 

   Таким чином, студенти інституту отримали можливість пройти практику, яка буде організована туроператором "КаліпсоТур" (Туреччина), що дозволить підвищити професійні навички студентів факультету ресторанного та готельно-туристичного бізнесу згідно з вимогами міжнародного ринку туристичних, готельних та ресторанних послуг.